Európai gyárvezetőkkel egyeztetett Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi soros elnökség előkészítése keretében tárgyalásokat folytatott a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A megbeszélés során, amelyen a Vodafone, a BMW, a Deutsche Telekom és a MOL vezetői is részt vettek, az Európai Unió globális versenyképességének növelése került terítékre, ami a magyar elnökség egyik kiemelt céljaként van megjelölve. A tárgyaláson számba vették a legfontosabb ipari szereplők javaslatait az európai versenyképesség javítása érdekében.

Havasi Bertalan szerint Orbán Viktor méltatta az európai ipar szereplőinek jelentőségét a kontinens lakóinak jólétében, és a gyáriparosok pozitívan nyilatkoztak a magyarországi gazdasági környezetről. A tárgyalásokon ott volt még Varga Mihály pénzügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Máté János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár és Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter.