Leszúrta az élettársát egy nő, majd mentőt hívott hozzá

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki egy veszekedés során mellkason szúrta élettársát, majd megbánva tettét, azonnal mentőt hívott a sérült férfihoz.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy szajoli nő ellen, aki a vádak szerint mellkason szúrta az élettársát egy heves veszekedés közben. A vádirat szerint a pár kapcsolata megromlott, és többször is előfordult köztük kölcsönös bántalmazás. Az incidens tavaly augusztusban történt Tiszaföldváron, miután mindketten alkoholt fogyasztottak. A nő először kézzel akarta megütni az ágyban fekvő férfit, aki védekezésképpen rúgott felé. Erre a nő egy 9,5 centiméteres pengehosszúságú késsel szúrta mellkason a férfit.

A támadás után a nő azonnal segítséget hívott a 112-es segélyhívón keresztül, és a mentősök kiérkezéséig a telefonon kapott utasítások alapján próbálta ellátni a sérültet.

Az ügyészség a cselekményét megbánó és a következményeket azonnal elhárítani igyekvő nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, valamint a próbaidő alatti pártfogó felügyeletet javasolt.