A tejturmix után újra megdobálták Nigel Farage-t

Nigel Farage-t, a Brexit ötletgazdájaként ismert brit politikust, Barnsleyban kampánykörútja során kukából kiszedett tárgyakkal dobálták meg. Korábban egy essexi kampánynyitón tejturmixot öntöttek rá, és az esetről videó is készült.

A politikus éppen egy busz tetején tartózkodott, amikor az út melletti építkezési területről egy férfi dobálta meg őt. A BBC beszámolója szerint a támadás akkor történt, amikor Farage beszédét a Stand Up To Racism antirasszista csoport tüntetői zavarták meg, és a két politikai tábor tagjai között kiabálás kezdődött. A szélsőjobboldali Reform Párt vezetőjét megdobáló férfit a rendőrség elfogta és letartóztatta.

Farage a közösségi médián keresztül fejezte ki nemtetszését az eseményekkel kapcsolatban:

Nem futamodok meg egy olyan erőszakos, baloldali huligán tette miatt, aki gyűlöli az országunkat.

A politikus továbbá köszönetet mondott a Dél-Yorkshire-i rendőrségnek, és hangsúlyozta, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni. Egy közösségi oldalon közzétett képen megosztotta a támadó férfi képét, akit az RMT és az Unison szakszervezetekhez köthető személyként azonosított. Farage szerint a brit demokrácia veszélyben van, ha őt az általános választásokon az erőszak állandó fenyegetése nélkül nem lehet kampányolni. A történtekre reagálva bejelentette, hogy kedd este egy internetes élő adásban fog szólni a témáról.

Ez nem az első alkalom, hogy Farage-t ilyen jellegű támadás éri. 2019-ben Newcastle-ben már történt hasonló incidens, amikor is leöntötték tejturmixszal.