Négy amerikai egyetemi oktatót késeltek meg Kínában

Kórházban ápolnak négy amerikai egyetemi oktatót, akiket egy kínai közparkban támadtak meg az északi Jilin tartományban. A sérülteket az iowai Cornell College oktatóiként azonosították, akik egy sétára indultak és egy helyi templomot terveztek megnézni, amikor az incidens történt.

A támadás körülményei egyelőre ismeretlenek, de a helyi hatóságok szerint a sérültek egyike sem van életveszélyes állapotban. A támadó – miután összetűzésbe keveredett a négy amerikai tanárral – egy a segítségükre siető turistát is megsebesített.

A megtámadottak között van Adam Zabner iowai képviselő testvére is, aki szerint szeretnék Davidet minél hamarabb otthon látni Iowában. "Nagyon hálásak vagyunk a minisztériumnak és Iowa szövetségi küldöttségének, akik tudjuk, hogy keményen dolgoznak ezen az ügyön" – fogalmazott a képviselő.

Lin Jian, a külügyminisztérium szóvivője elmondta, úgy vélik, a támadás elszigetelt eset volt és teljesen véletlenszerű, de a nyomozás folyamatban van és mindent megtesznek, hogy kiderüljenek a részletek. Az amerikai külügyminisztérium szóvivője sem tudott további részleteket megosztani a BBC-vel kapcsolatban.

A kínai közösségi médiában megjelentek a sérültekről készült képek, azonban ezeket gyorsan eltávolították, és a Weibo keresője már nem ad ki találatokat az esettel kapcsolatban. A kínai állami médiában is csak kevés beszámoló jelent meg a történtekről.