Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám cégei jelentős profitot értek el

Sikeres üzleti évet zártak Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a cégei, amelyek összesen több mint 800 millió forintos profitot termeltek a tavalyi évben.

A részben állami tulajdonba került Vodafone új vezetésében is helyet kapó és a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiban többször említett Nagy Ádám érdekeltségébe tartozó vállalkozások közül a legnagyobb nyereséget a bútor, világítási eszközök és egyéb háztartási cikkek kiskereskedelmével foglalkozó Asztalkultúra Kft. érte el. Ez a társaság 666 millió forintos profitot realizált, amiből a kabinetfőnök 200 millió forintot osztalékként felvett.

A Nadan Property Kft., amely ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozik, szintén Nagy tulajdonában áll, és 100 millió forintos nyereséggel zárta az évet. Ebből a cégéből azonban nem vett ki osztalékot. Érdekesség, hogy ez a vállalat vásárolta meg a Végrehajtói Kar tulajdonában lévő Városligetház 13 Zrt.-től a Szegedi út 35-37. alatti 1800 négyzetméteres ingatlant nem sokkal azelőtt, hogy a kar elnökét, Schadl Györgyöt letartóztatták.

Továbbá a Dora Natura Kft., amely illatszer-kiskereskedelemmel foglalkozik és amelyben Nagy többségi tulajdonos, 37 millió forint nyereséget ért el, de ebből a társaságból sem került osztalék kifizetésre.

Nagy Ádám neve politikai körökben is felmerült, hiszen a Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter is említette korábban. Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje, a Schadl-Völner ügyben érintett Tóni, Ádám, Barbara neveket Rogán Antalra, Nagy Ádámra és Rogán Barbarára azonosította. Magyar egy titkos felvételt is közzétett, amelyen Varga Judit, mint akkori igazságügyi miniszter beszél arról, hogy Rogán Antal és társai kikerültek a Völner-Schadl-ügy ügyészségi irataiból.

Nagy Ádám neve előfordult Schadl György bizalmasának naplójában is, egy alkalommal M.V.-nek fel kellett hívnia Rogán kabinetfőnökét és leszállítani neki egy autót azzal a meghagyással, hogy „1 120 000 kesztyűtartóba.” A Schadl-ügy vádiratába azonban sem ez az eset, sem Nagy Ádám vizsgáinak „megvarázslása” nem került be.