Mohácsi Klaudia, a mézkirálynő lett Nagykamarás polgármestere

Mohácsi Klaudia, aki korábban országszerte ismertté vált mézkirálynőként, vasárnap megnyerte a polgármesterválasztást Nagykamaráson, független jelöltként.

A Békés megyei településen 42,53 százalékos eredménnyel, összesen 259 szavazatot kapva választották meg polgármesternek. Mohácsi Klaudia méhészként is tevékenykedik, hat éve foglalkozik ezzel a szakmával. A BEOL beszámolója szerint 2022-ben választották meg az ország mézkirálynőjévé, és ebben a minőségben egy évig népszerűsítette a magyar mézet, valamint a méhészek munkáját, mind hazánkban, mind külföldön.

A fiatal polgármester a közösségi oldalán jelezte, hogy kész programtervet állított össze a 2024-2029-es időszakra. Programjában számos területet érintett, amelyek a település fejlődését hivatottak elősegíteni. „Kedves nagykamarási lakosok! Én egy kész programtervezetet állítottam össze a 2024-2029. időszakra. Számos területet érintettem, mely a fejlődés útjára állíthatja a településünket. Kérdés vagy észrevétel esetén keressenek bizalommal. Beszélgessünk és lendítsük fel EGYÜTT lakóhelyünk! Mindenki fontos, mindenki számít” – írta Mohácsi Klaudia áprilisban a 29 éves polgármester.

A mézkirálynőként is ismertté vált Mohácsi Klaudia azért lehet ismerős a nagyközönség számára, mert 2022-ben őt választották meg az ország mézkirálynőjévé, miután hat évet töltött a méhész szakmában. Ebben a minőségben bejárta az országot, és egy éven át népszerűsítette a magyar mézet és a méhészek munkáját.