Tragikus halál Németországban: Megfulladt egy magyar nő egy ruhagyűjtő konténerben

Egy magyar nő életét vesztette, miután beszorult egy ruhagyűjtő konténerbe Németországban, a peinei városban. A 36 éves áldozat a nyakánál fogva rekedt a konténerben, és a tűzoltóknak a konténer megbontásával sikerült csak kiszabadítaniuk a holttestét.

A rendőrség szerint a tragédia baleset következménye volt. A helyszínen a nő személyazonosságát igazoló iratokat nem találtak, azonban a testén lévő császármetszés nyomai alapján megkezdték a gyerekei felkutatását. A nő karján lévő két tetoválás, mely a gyerekei, Sanyi és Kira nevét ábrázolta, segített a hatóságoknak megtalálni őket; a rokonok gondjaira bízva Magyarországon vannak, és biztonságban vannak.

A ZDF német közszolgálati televízió szerint a ruhagyűjtő konténerek különösen veszélyesek lehetnek, ezért Németországban az utóbbi időben több konténeren is átalakításokat hajtottak végre, és figyelmeztető feliratokkal látták el őket a veszélyekre hívva fel a figyelmet. Az RTL híradása szerint a nőt egy járókelő vette észre, és azonnal értesítette a hatóságokat, de sajnos a nő életét már nem lehetett megmenteni.