Kovács Gergely: Az nagyon szórakoztató lesz, ha Orbán eljön egy fogadóórámra

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Kovács Gergely fölényesen nyerte meg a polgármester-választást a XII. kerületben, és pártja a képviselő-testületben is többséget szerzett. Kovács a Partizánban beszélt terveiről, a kerület jövőjéről és a választások utáni helyzetről.

A XII. kerületi választáson az együttesen induló ellenzék minden egyéni helyet elvitt, ami kilenc Kutyapártos, két momentumos és egy civil jelölt győzelmét jelenti, míg a Fidesz négy kompenzációs listás helyet kapott, és egy hely jutott a Demokratikus Koalíciónak. Kovács Gergely, aki októbertől tölti be hivatalát, már most világossá tette, hogy változásokat tervez a kerületben. Első lépésként Csillebércen a félbehagyott lombkoronasétányt szeretnék elbontani.

Kovács a Partizánban beszélt arról is, hogy a kerületben található turulszobor eltüntetését tervezi, és kész a konfliktusokra is. Úgy véli, hogy a turulszobor több embert bánt, mint amennyinek örömet okoz. A leendő polgármester attól tart, hogy a jelenlegi fideszes vezetés a hivatalba lépéséig meghosszabbíthatja a lejáró közbeszerzéseket, vagy értékesíthet az ingatlanvagyonból.

Kovács Gergely azt is elmondta, hogy a kerület jegyzőjét és az önkormányzati cégek vezetőit is lecserélik, és utódjaikat nyilvános pályázaton választják ki. A parkolási cég és a Mom Kult kapcsán érkező panaszok, valamint az építési osztály rossz híre miatt is változások várhatóak. A civil szervezetek támogatását is átalakítaná, mivel jelenleg az összeg felét egyházi szervezetek kapják.

A XII. kerület jelenlegi polgármestere, Pokorni Zoltán gratulált Kovácsnak, de még nem beszéltek. Fürjes Balázs viszont felhívta, bár Kovács szerint Fürjes időnként összekeveri őt egy papppal. A Kutyapárt három helyet szerzett a fővárosi közgyűlésben, és Kovács, Baranyi Krisztina és Döme Zsuzsanna be is fog ülni oda. A párt nem köt koalíciót, de a Fideszen kívül más csapatokkal együtt tudnak dolgozni.

Kovács Gergely Vitézy Dávidra szavazott, mert úgy véli, hogy ő képes végigvinni a dolgokat, és nem tartja őt a Fidesz emberének. A Kutyapárt vezetője szerint az EP-választáson nem tudták kitalálni, hogy miről szóljon a kampányuk, és a rendelkezésre álló 40 millió forint sem volt elegendő a láthatósághoz. Ennek ellenére sikerként értékeli, hogy 53 helyet szereztek különböző önkormányzatokban.

Magyar Péter sikereit Kovács elismeri, de hangsúlyozza, hogy fontos, milyen emberekkel veszi körbe magát. A Tisza Párttal való közös indulásról azt mondta, hogy jobb külön indulni.