Ámokfutás Kaposváron: öt autót rongált meg egy ittas sofőr

Kaposvár belvárosában egy autós kisebb ámokfutást rendezett, összetörve öt kocsit, és balesetet okozva. A rendőrségi drogteszt pozitív eredményt mutatott, ami bódult állapotára utal.

A 45 éves férfi a Füredi úton kezdte meg a balhét, ahol teletankolta az Opeljét, majd fizetés nélkül távozott a benzinkútról. Röviddel ezután a Fő utcán próbált meg előzni, de nem volt elegendő hely az előzni kívánt és a szembejövő autók között, ezért az előzött autót egy parkoló kocsinak lökte, így négy autót tört össze egyetlen manőverrel.

A baleset során egy személy is megsérült, de a sofőr nem állt meg, hanem továbbhajtott. Az Opel hátsó ajtaja menet közben kinyílt és egy ötödik kocsi lámpáját is eltalálta. A Katonai Rendészet kaposvári egysége három utcával arrébb állította meg.

A helyszínen kiderült, hogy az autón ideiglenes rendszám volt, és a dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől. Zavart viselkedését azzal próbálta magyarázni, hogy sok nyugtatót vett be, de a drogteszt több kábítószerre is pozitív eredményt mutatott.

A rendőrök több büntető- és szabálysértési eljárást is indítottak ellene, de ezek csak a kórházi ellátást követően kezdődhetnek meg.