A harmadik világháború és a vezetékes víz klórozása

A Magyar Nemzet cikkében aggodalmakat fejeznek ki a harmadik világháborúval kapcsolatban, különös tekintettel arra, hogy ki fogja klórozni a vezetékes vizet, ha háború tör ki.

Orbán Viktor korábban kijelentette, hogy ők "kívül vannak ezen az egész háborús pszichózison", azonban a Magyar Nemzet egy cikket szentelt annak, hogy felhívja a figyelmet a háború esetén várható helyzetre. A cikk szerzője, Vincze S. Tamás, a harmadik világháború lehetőségét boncolgatva arra figyelmeztet, hogy a gyárak leállhatnak, hiány lehet élelmiszerből és gyógyszerből, és felveti a kérdést, hogy ki fogja klórozni a vezetékes vizet, ha a szakemberek a fronton harcolnak vagy már nem élnek.

A szerző szerint azok a választók, akik a háborúpárti EP-erőkre szavaztak, felelősséggel tartoznak majd azokért az emberekért, akik az ukrán–orosz konfliktusban és az európai fronton veszítik életüket. Vincze S. Tamás úgy véli, hogy a kelet-európaiakat fogják besorozni, míg a nyugat-európaiak, az ukránok és az illegális migránsok nem kerülnek a frontvonalba, mivel utóbbi két csoportnak nincs uniós állampolgársága.

A cikkben szerepel egy további kijelentés is, miszerint Európában a férfiak hiányában a szociális ellátórendszereken élősködő illegális migránsok és a radikális, kulturálatlan csoportok hovatartozása kérdéses marad. Vincze S. Tamás azonban úgy véli, még nem késő felébredni, és emlékeztet arra, hogy sokan bánhatják majd, hogy nem hozták meg életük legfontosabb döntését.