Gumilövedékes fegyverrel raboltak ki egy férfit Zircnél

Egy férfi saját gumilövedékes fegyverével lett kiraboltva Zirc határában, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. A rendőrség másfél órán belül elfogta a 33 éves győri férfit, akit a rablással és kábítószer birtoklással gyanúsítanak.

A rendőrség közleménye alapján az eset előzménye, hogy a sértett néhány nappal korábban jelentette, ismerőse ellopta a Győrött parkoló autójából a gumilövedékes fegyvert és több ezer eurót. A sértett és az ismerős Zirc külterületén találkoztak 2024. június 7-ére virradóra, hogy tisztázzák a történteket, azonban a találkozó során összeszólalkoztak. A 33 éves győri férfi ekkor a korábban ellopott fegyverrel fenyegette meg az áldozatot, és közel egymillió forintot tartalmazó pénzkazettát vett el tőle.

A rendőrök a rablás után másfél órával elfogták a gyanúsítottat Zirc határában. Az autójának átvizsgálása során riasztólőszereket, kábítószergyanús növényi törmeléket és a fogyasztásukhoz szükséges eszközöket találtak. A férfi ellen drogtesztet végeztek, amely pozitív eredményt mutatott. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását a felfegyverkezve elkövetett rablás és kábítószer birtoklás miatt.