Ezer állat égett halálra Bangkok híres piacán

Rövidzárlat okozott tűzet Délkelet-Ázsia legnagyobb piacán, a bangkoki Chatuchak piacon, ahol közel ezer kisállat pusztult el.

A BBC szerint körülbelül ezer állat vesztette életét egy tűzvészben Bangkok híres Chatuchak piacán kedd hajnalban. A helyi hatóságok jelentése alapján az elektromos rövidzárlat okozta a tüzet, és bár személyi sérülésről nem érkezett bejelentés, a gazdájukra váró kisállatok, mint madarak, kutyák, macskák és kígyók, sajnos nem éltek túl a ketrecükben.

Az eset kapcsán ismét erősödik a nyomás a hatóságok felé, hogy zárják be a piac kisállatokat árusító részét, amelyet hosszú ideje bírálnak az állatok rossz életkörülményei miatt. Jelentések szerint az állatok körében magas a halálozási és betegségi arány ezen a területen.

Chatuchak piaca a szűk sávokba zsúfolt üzletek tízezrei révén vált Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb piacává, és a legismertebb thaiföldi hétvégi piac, amely hétvégente közel 200 ezer turistát vonz. A kisállatokat árusító rész azonban egész héten nyitva tart, ami a piac 27 szekciójából körülbelül négyet foglal el.

Az előzetes vizsgálatok szerint a tűz a 1400 négyzetméteren elterülő 118 üzlet nagy részét megrongálta. A Thai Enquirer Twitter-bejegyzése szerint a tűz a piac élő állatokat tartalmazó részén keletkezett, és számos boltot teljesen megsemmisített.