Új életet kezdtek egy kisbusszal

Egy brit házaspár, Nat Alstrom és Nico, eladta otthonát és szürke hétköznapjaikat hátrahagyva útra keltek gyermekükkel és németjuhász kutyájukkal, hogy felfedezzék a világot. A házaspár szerint az utazás anyagilag is előnyös, mivel jelentős összegeket tudnak megtakarítani, így a közeljövőben nem tervezik az utazó életmód feladását.

Nat és Nico, akik korábban Dániában éltek, ahol megszületett kisfiuk, Nohr, már korábban is szerettek utazni, de a családi élet megkezdése után két évig hónapról hónapra éltek. Ezt követően döntöttek úgy, hogy eladják otthonukat és távmunkában dolgozva utazzanak egy kisbusszal.

A család az elmúlt két év során közel 25 országot járt be, többek között Portugáliát, Görögországot és Törökországot. Azonban a jelenlegi időszakban Görögországban és Törökországban kialakult hőhullám miatt a családnak óvatosnak kell lennie utazásaik során. A görög és török meteorológiai szolgálatok szerint az elkövetkező napokban akár 45 Celsius-fok is lehet ezeken a területeken, ami szokatlan az évnek ebben a szakaszában, és megnöveli az erdőtüzek veszélyét is.

Nat elmondása szerint, amíg jelzáloghitelt fizettek, gyakran nem tudtak megtakarítani, azonban most havonta akár 1140 font is maradhat a zsebükben. A görög Vöröskereszt a lakosságnak azt javasolta, hogy a hőhullám idején ne tartózkodjanak a napon, tartsák zárva a redőnyöket, igyanak sok folyadékot és fogyasszanak könnyű ételeket. A házaspár és családjuk számára is fontos lehet ezeknek az elővigyázatossági intézkedéseknek a betartása, különösen, mivel kisgyermekkel és háziállattal utaznak.

A Vöröskereszt nem tanácsolja az alkoholos italok fogyasztását és a szabadtéri sportolást sem a hőhullám idején. Gyermekeket és háziállatokat napközben sose hagyjanak autóban, és a házi kedvenceknek, valamint a kóbor kutyáknak és macskáknak biztosítsanak elég ivóvizet. Nat és Nico így különös figyelmet kell fordítaniuk kutyájuk jólétére is az extrém hőmérsékletek között.