Mirkóczki Ádám és Vágner Ákos az egri városvezetés jövőjéről

Az egri választások után Mirkóczki Ádám, az előző polgármester örömét fejezte ki, hogy már nem ő tölti be ezt a pozíciót, míg Vágner Ákos, az új városvezető, egy más világ kezdetét ígéri Eger számára.

Az egri választások előtt a helyi közgyűlés tagjai öt éven át heves vitákat vívtak, amelyek most véget értek. Mirkóczki Ádám, a bukott polgármester, aki korábban a Jobbik tagja volt, nem ül be a közgyűlésbe, és kijelentette, hogy már 2019-ben sem kellett volna összeállni bárkivel, bármilyen alapon. Mirkóczki szerint a választási eredmény világos képlet: az ellenzéki szavazatok megoszlása miatt kapott kevesebb szavazatot, mint amikor az egyesült ellenzék támogatta.

A volt polgármester elmondta, hogy nem érzi kudarcnak a vereséget, és bár sok negatív tapasztalatot szerzett, nem bánja, hogy polgármester volt, mivel sokat tanult az élményből. Mirkóczki Ádám úgy véli, hogy az ellenzéki városokra nehéz idők várnak, de Egerben, ahol a Fidesz kétharmados többséget szerzett a közgyűlésben, minden feltétel adott a prosperitáshoz.

Vágner Ákos, az új polgármester, aki a Fidesz jelöltje volt, hangsúlyozta, hogy a siker kulcsa a párt egri csoportjának megújítása volt, és hogy csapata zömében civilekből áll, akik új szereplők a közéletben. Vágner szerint a politikai tengeren is lehet békésen hajózni, és a választók által biztosított többség alázatra és szolgálatra sarkallja.

Az új polgármester kijelentette, hogy nem tekinti az ellenzéket ellenségnek, és nyitott az értelmes ellenvéleményekre, amennyiben azok a város érdekét szolgálják. Vágner Ákos elmondása szerint a városvezetés megújítása megtörtént, és ő csak dolgozni szeretne, a város és a városban élők érdekét szem előtt tartva. Az új polgármester megígérte, hogy a város erőforrásait nem egyéni érdekek mentén fogják felosztani, és bízik abban, hogy Eger öt év múlva szebb és jobban működő város lesz.