Cseh Katalin megszólalt a választási eredményekről

A Momentum politikusa, Cseh Katalin szerint a Fidesz történelmi mélypontra süllyedt a június 9-i választásokon, de sajnálja, hogy csalódást okoztak, és véget ér számára az európai parlamenti mandátum.

Cseh Katalin a Facebook-oldalán keresztül fejezte ki véleményét a választások eredményéről, amelyek során a Fidesz történelmi mélypontra került, és a remény is megerősödött, hogy a jelenlegi rendszer megroppantható. Gratulált a mandátumot szerzett képviselőknek, és jó munkát kívánt nekik. Ugyanakkor elismerte, hogy számára véget ér az európai parlamenti képviselőség, és hálás a választóknak az elmúlt öt évért, amely alatt képviselhette hazáját és Európát.

A politikus szerint képviselőnek lenni óriási felelősség és megtiszteltetés, és büszke arra, hogy munkájával hozzájárulhatott Európa és Magyarország demokratikusabbá tételéhez. Cseh Katalin kiemelte, hogy a választók június 9-én valami mást kerestek, és sajnálja, hogy csalódást okoztak. Úgy véli, Magyarország és Európa számára létkérdés, hogy a jelenlegi rendszer mielőbb megdőljön.

A Momentum 2019-ben két európai parlamenti mandátumot szerzett, azonban az idei választáson egyet sem, így Cseh Katalin és Donáth Anna nem folytathatják munkájukat az Európai Parlamentben. Donáth Anna a választások másnapján lemondott a pártelnöki posztról, Fekete-Győr András pedig jelezte, hogy elindul a pártelnöki tisztségért a következő tisztújításon.

Orbán Viktor, a választás éjszakáján üzent a momentumos politikusoknak, hangsúlyozva, hogy a magyar emberek világosan megmondták: nem kérnek azokból, akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, és leszavazták őket. A miniszterelnök szerint a választások tanulsága az, hogy aki a hazája ellen dolgozik, azt meg fogják büntetni.