Veszprémi tragédia: Családapa ölte meg nagymamáját

Újabb részletek kerültek napvilágra a veszprémi gyilkosságról, amely során egy fiatal férfi saját nagymamáját ölte meg. A 27 éves K. Christopher, aki egy kisgyermekes családapa, több késszúrással végzett az idős asszonnyal, majd Ausztriába menekült.

A Blikk információi szerint vasárnap délután találták meg a 78 éves nő holttestét otthonában, aki az ágyában feküdt, amikor a támadás érte. A gyanúsított, K. Christopher, aki korábban Ausztriában dolgozott, céltalanul menekült az országba, ahol az osztrák hatóságok az európai elfogatóparancs alapján még aznap elfogták.

A TV2 Tényeknek nyilatkozó megtört barát elmondása alapján a fiatal férfi egykoron a nagymamája gondozásában nőtt fel, mivel problémás gyerek volt. A nagymama korábban pénzzel is támogatta unokáját, aki a feleségével való különköltözés után ideiglenesen nála élt. A család ismerőse szerint a férfi már gyerekkorában is agresszív hajlamokat mutatott.

Az áldozat lánya találta meg édesanyja vérbefagyott holttestét. A gyilkosság késő este történhetett, azonban a gyanúsított csak hajnali ötkor távozott a helyszínről. K. Christopher Ausztriában egy közúti ellenőrzés során került rendőrkézre.