Görögországban eltűnt brit műsorvezető halálának új részletei

A görög rendőrség által közzétett első boncolási eredmények szerint Michael Mosley televíziós műsorvezető nem sérülések következtében hunyt el. A tragikus esemény múlt szerdán történt, amikor is Mosley eltűnt.

A BBC által közzétett információk alapján a boncolás megállapította, hogy Mosley természetes okokból vesztette életét szerdán, körülbelül 16 óra környékén. A rendőrségi jelentésből kiderült, hogy a férfi testén nem találtak sérüléseket.

A térfigyelő kamerák felvételei azt mutatják, hogy Mosley hirtelen eltűnt a képből, miközben egy hegyoldalon lefelé haladt, éppen abba az irányba, ahol később megtalálták a testét.

Fél Görögország kutatta a műsorvezetőt

A 67 éves Michael Mosley, aki a The One Show és a This Morning című műsorokból vált ismertté, utoljára szerdán délután fél kettőkor látták, amikor a St. Nicks strandra indult sétálni. Az eltűnéséről először egy helyi Facebook-csoportban jelentek meg hírek, ahol a sziget mintegy 2500 lakosát kérték meg, hogy osszák meg, ha látták Mosley-t.

Michael Mosley a Daily Mail rovatvezetőjeként is tevékenykedett, több dokumentumfilmet készített a diétáról és a testmozgásról, többek között a Channel 4 Michael Mosley: Who Made Britain Fat? című műsorát és a BBC Trust Me, I'm a Doctor sorozatát is jegyzi. Egy dokumentumfilm kedvéért hat hétig élt galandférgekkel a beleiben az Infested! Living with Parasites című produkcióban.

Mosley nevéhez fűződik az 5:2 diéta, amely heti kétnapos böjtölést javasol a fogyás elősegítése érdekében, és korábban elnyerte a Brit Orvosi Szövetség „az év orvosi újságírója” címét.