Botrányok a magyar tévéstúdiókban

Az élő adások során gyakran adódnak váratlan helyzetek, amelyek sokszor a nézők megdöbbenését is kiváltják. A magyar politikai életben több alkalommal is történt már, hogy politikusok hirtelen távoztak a stúdióból vagy éppen indulatos cselekedetekkel váltak emlékezetessé.

2006-ban Pokorni Zoltán, a Fidesz akkori alelnöke, Kálmán Olga ATV-s műsorvezető kérdéseire nem kívánt válaszolni, és azzal az indokkal, hogy "ostoba blöffökről" nem kíván beszélni, levette mikrofonját és elhagyta a stúdiót.

2009-ben Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője a Napkelte műsorában kenyérrel dobálta meg az őt kérdező újságírókat, válaszul arra, hogy szerinte "kővel dobálták" őt.

2007-ben Csurka István, a MIÉP egykori elnöke, a Mokka stúdiójában egy szocialista politikusról szólva használt olyan kifejezéseket élő adásban, amelyeket a műsorvezető illetlennek ítélt, és ezért megkérte, hogy tartózkodjon az ilyen szavaktól.

2016-ban a HírTV egyik vitaműsorában Puzsér Róbert publicista és Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület vezetője közötti vita hevében Mészáros egy pohár vizet öntött Puzsér arcába, ami néma csendet eredményezett a stúdióban.

Ezek az esetek jól mutatják, hogy az élő adásokban rejlő kiszámíthatatlanság milyen meglepő fordulatokat hozhat, és hogy a politikai viták mennyire el tudnak eskalálódni a nyilvánosság előtt.