Békés megyei nyári diákmunka program 300 millió forintos támogatással

Békés megyében a nyári diákmunka program keretében több mint 300 millió forint állami támogatást kapnak a diákok, hogy a helyi önkormányzatoknál és a legnépszerűbb ágazatokban dolgozhassanak.

A vármegyei kormányhivatal tájékoztatása szerint idén több mint ezerötszáz 16-25 év közötti nappali tagozatos tanuló és egyetemi hallgató kap lehetőséget a nyári munkavállalásra. A program júliustól augusztusig tart, és a legtöbb diák az önkormányzatoknál találhat munkát. A legkeresettebb területek közé tartozik a vendéglátóipar, a turizmus és a mezőgazdaság.

A támogatásra azok a diákok jogosultak, akik nem rendelkeznek munkaviszonnyal és saját vállalkozással. A részvételhez június 17-ig kell regisztrálniuk az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának nyilvántartásába.

A békési program nemcsak helyi, hanem országos szinten is sikeresnek számít. Az elmúlt 11 év során a megyében 20 ezer, míg országosan 300 ezer fiatalnak nyújtott segítséget a nyári diákmunka. Idén az összes magyarországi vármegyére kiterjedően a támogatási keretösszeg 3,8 milliárd forintot tesz ki.