M0-s autópályán történt baleset utáni menekülés és elfogás

Május 7-én az M0-s autópályán egy autós három járművet összetört, majd a helyszínről gyalogosan menekült, de a rendőrök elfogták. A balesetet a bpiautosok.hu egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette, amint a szigetszentmiklósi lehajtónál egy autó nagy sebességgel két sor közé hajtva okozott karambolt.

A sofőr ezután nem várt a helyszínre érkező rendőrökre, hanem átugrott az elválasztó kerítésen és gyalog próbált megmenekülni, de a rendőrök végül utolérték és elfogták.

A rendőrségi jelentés szerint a balesetet okozó sofőrt már korábban, Szigethalomnál kezdték üldözni, autólopási ügy miatt. A sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, és a járművében kábítószergyanús anyagot találtak, azonban nem állapították meg, hogy a baleset előtt fogyasztott-e belőle.

A rendőrség a közelmúltban figyelmeztetett egy másik, szöveges üzenetekkel kapcsolatos csalásra is. A csalók a rendőrség nevében küldenek SMS-eket, amelyekben jogtalanul bírság befizetésére szólítanak fel. A rendőrség hangsúlyozza, hogy nem SMS-ben kommunikál, és bírságokról ügyfélkapun, cégkapun vagy írásbeli határozatban értesít. A rendőrség e-ügyintézési portálját csak a hivatalos linkre kattintva érhetjük el, és a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordítanak az online csalások felderítésére és megelőzésére. További hasznos információkat és tanácsokat a KiberPajzs oldalán találhatunk.

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet az átverés elkerülésének érdekében:

  • A rendőrség nem SMS-ben kommunikál! Amennyiben az objektív felelősség alá tartozó eljárásban bírságot szab ki, arról ügyfélkapun, cégkapun vagy írásbeli határozatban rendelkezik.
  • A rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával érje el! Ne kattintson üzenetben kapott linkekre!
  • A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Ezek megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.