Három autót összetört a rendőrök elől menekülő sofőr az M0-áson

Autólopás miatt kerestek fel a rendőrök egy sofőrt Pest megyében, aki az M0-ás autóúton próbált menekülni előlük, és e közben három autót is összetört. A férfi a baleset után gyalog is megpróbált elmenekülni, de a rendőrök végül elfogták.

Az eset Szigetszentmiklós közelében történt, ahol a rendőrök egy autólopási ügy miatt próbálták megállítani a sofőrt. A férfi azonban nem állt meg, hanem Halászteleknél felhajtott az M0-ás autóútra, ahol több autót is összetört menekülése során. A Budapesti Autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette az eseményeket, amelyek során a sofőr először két szabályosan közlekedő autó között sikeresen áthajtott, de később már nem volt szerencséje, és három autót összetört.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, és megakadályozták a további menekülést. Az ámokfutó először az autóút közepén található elválasztó kerítésen mászott át, de két rendőr utána mászott és elfogta őt.

A 27 éves férfi, aki a balesetet okozta, súlyosan megsérült a karambol során. Őt és egy másik autó vezetőjét a mentők kórházba szállították, ahol a rendőrök kihallgatták őt gyanúsítottként. Az RTL Híradó információi szerint az autóban kábítószer-gyanús anyagot is találtak.