Ambrus Attila: Gyerekkorom alapján szinte kódolva volt, hogy belekeveredek valamibe

Nemrég jelent meg Ambrus Attila és Karizs Tamás Állj talpra! című könyve, amelyben az egykori Viszkis rabló, jelenleg keramikusként tevékenykedő Ambrus Attila soha nem hallott történeteket is megoszt az olvasókkal.

Ambrus Attila, a kilencvenes években mintegy harminc pénzintézetet kirabló bűnöző, aki ma már példás édesapaként él, a könyv bemutatóján beszélt a múltjáról és jelenéről. "A gyerekkorom alapján szinte kódolva volt, hogy idővel belekeveredek valamibe, de én mégsem szeretném anyámat vagy apámat hibáztatni azért, amiket elkövettem. Másnak is jutott nehéz sors, mégsem lett bankrabló. Szerencsésnek érzem magam, mert ha Amerikába születek, ott hatszor annyi évet kapok büntetésként, mint amennyit itthon kellett letöltenem, így viszont lehetőségem nyílt az újrakezdésre" – mondta Ambrus a Blikk interjújában.

Ambrus szerint a korábbi énje meglepődött volna, ha előre látta volna, mi lesz belőle később. "Gondolkodtam már ezen én is, és az biztos, hogy az akkori énem meglepődne, ha előre látta volna, mi lesz belőlem" – tette hozzá. Bár vállalkozásai már a bankrablói időszakom alatt is voltak, így nem állt távol tőle a gondolat, hogy egyszer a maga ura lesz. "De valóban szerencsésnek érzem magam a családom és a jelenlegi életem miatt" – mondta Ambrus.

Az újrakezdés sikerült, hiszen Ambrus ma egy igényes kerámiabolt tulajdonosa Szentendre szívében, szép feleséggel és egészséges gyerekekkel büszkélkedhet. Az Állj talpra! című könyv, amely az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg, újabb fejezetet nyit Ambrus életében, és lehetőséget ad az olvasóknak, hogy jobban megismerjék az egykori Viszkis rabló történetét.