Szegedi gyilkosság: Megkezdődött a tárgyalás a feleségét megfojtó férfi ellen

Elkezdődött a Szegedi Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki 2022 őszén megfojtotta alvó feleségét a város Rókus városrészében található lakásukban.

A jelenleg 47 éves vádlott és a megölt nő 2019-ben házasodtak össze, de kapcsolatuk már a gyermekük születése előtt megromlott, és 2022-ben a veszekedések állandósultak. A vádlott felesége szerette volna, ha a férfi pszichés problémái miatt orvosi kezelést kezdeményez, de a vádlott gyógyszereit nem szedte rendszeresen, bár kért segítséget. A nő válási szándékát is kifejezte, bár később kapcsolatukban javulás mutatkozott.

A tragédia 2022 novemberében történt, amikor a vádlott és családja a szegedi lakásukban tartózkodott. Egy éjszakai vitát követően az asszony elaludt a hálószobában, ahol a férfi éjfél után mellkasára térdelve két kézzel megfojtotta őt. A gyilkosság idején közös gyermekük a másik szobában aludt, és nem észlelte a történteket.

A férfi a gyilkosság után 2022. november 16-án este bejelentette tettét a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol elmondta, hogy megölte feleségét. A rendőrök a lakásban találták meg a nő holttestét.

A vádlott ügyvédje, Bene Zoltán az előkészítő ülésen felhívta a figyelmet arra, hogy a vádlott első rendőrségi meghallgatásán nem hangzottak el a szükséges figyelmeztetések, ezért azokat a jelentéseket nem lehet bizonyítékként használni. Az ügyvéd szerint ügyfele nem tagadja, hogy okozta felesége halálát, de úgy véli, hogy a férfi erős felindulásból követte el az emberölést.

A szakértői vélemény szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor súlyos és mélyreható személyiségzavarban, az elmeműködés olyan kóros állapotban szenvedett, ami enyhe fokban korlátozta abban, hogy felismerje cselekedete következményeit, és aszerint cselekedjen.