Teljesen megújul a Netflix kezdőlapja

Letisztultabb és interaktívabb lesz a Netflix hamarosan megváltozó kezdőlapja, jelentős változások várhatóak a tartalmak böngészésében.

A Netflix tévés alkalmazásának kezdőlapja hamarosan jelentős átalakuláson megy keresztül, egy új köntös tesztelése zajlik, ami alapvetően megváltoztatja a tartalmak böngészését. Az egyes filmeket és sorozatokat bemutató mozdulatlan csempéket interaktív dobozok váltják fel, amelyek a tévé mutatójának közelítésével megnagyobbodnak és részleteket jelenítenek meg, mint például a premier dátuma vagy az évadok száma.

Ezen dobozokban rövid előzetesek is elindulnak, ha a mutató elegendő ideig, körülbelül 1-2 másodpercig, egy tartalom felett marad. Pat Flemming, a Netflix termékigazgatója szerint a cél az, hogy a felhasználóknak könnyebb legyen megtalálni a számukra érdekes tartalmakat, és kevesebb "szemtornázásra" legyen szükségük a kínálat áttekintése során.

A felhasználói felület további változása, hogy a bal oldali menü eltűnik, és a különböző opciók, mint a keresés, home, sorozatok és filmek, a képernyő tetejére kerülnek. Ez az elrendezés az Apple TV-t idézi, és bár elsőre úgy tűnhet, hogy megnehezíti a navigációt, a távirányító vissza gombjának egyszeri megnyomásával könnyen visszatérhetünk a képernyő tetejére.

Új opcióként jelenik meg a My Netflix ajánló fül, amely tartalomajánlásokat kínál a felhasználóknak, és könnyű hozzáférést biztosít a nemrég mentett vagy elkezdett címekhez. Jelenleg egy kis felhasználói csoport teszteli az új elrendezést, de ha a visszajelzések pozitívak lesznek, a következő hónapokban egyre több felhasználó számára válik elérhetővé.