Tompos Kátya adományainak visszaigénylése

A Fábián Juli Emlékalapítvány bejelentette, hogy vissza lehet igényelni a május 31-én elhunyt Tompos Kátya külföldi gyógykezelésére összegyűjtött adományokat. Az alapítvány a gyűjtés résztvevőinek köszönetét fejezte ki, és tájékoztatást adott a vissza nem igényelt támogatások felhasználásáról is.

A gyűjtés során jótékonysági aukciókat, koncerteket és gálaesteket is rendeztek, amelyek célja a Jászai Mari- és Junior Prima díjas színésznő, énekes kezelésének finanszírozása volt. Tompos Kátya tragikus halála után az alapítvány kifejezte háláját mindazok felé, akik részt vettek a gyűjtésben, és akik részvétüket nyilvánították.

Az Emlékalapítvány közleményében arról tájékoztatott, hogy a vissza nem igényelt támogatásokat beteg, vagy nehéz helyzetben lévő zenészek és zeneipari háttérmunkások támogatására fordítják. Az alapítvány alapszabálya szerint más karitatív célokat nem támogathatnak, valamint más szektorban dolgozó személyek segítésére nincs mód. A visszafizetési nyilatkozatokat 2023. július 15-ig várják, és a visszatérítés pontos időpontját az igények beérkezése alapján határozzák meg.

Az adományozóknak az adminisztracio@fabianjuli.hu címre kell elküldeniük a visszatérítési igényüket, megadva nevüket, bankszámlaszámukat és a visszaigényelni kívánt összeget. Ezeknek meg kell egyezniük az eredeti utalás adataival. Lehetőség van arra is, hogy az adomány egy része az Alapítványnál maradjon, ebben az esetben a szándékról szóló nyilatkozatot is e-mailben kell megküldeni, egyértelműen megjelölve a visszatérítendő és az Alapítványnál maradó összeget.

Tompos Kátya halála után a művésztársak és a Centrál Színház is gyászba borult, és gyertyagyújtást szerveztek emlékére. A család és a barátok június 7-én, pénteken közös gyertyagyújtással emlékeztek meg a gyönyörű színésznőről.

Énekesként és színészként is sikeres volt

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. 2001 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt. Az egyetem elvégzése után 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban szerepelt. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismeretségre tett szert a Vacka Rádió folytatásos mese hangjáték főszerepével.

Énekes szerepei sorában fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013-ban Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze. Több filmben játszott főszerepet, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), a Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), a Nőm, nejem, csajomban (2012), a Coming outban (2013), a Valami Amerika 3-ban (2018) vagy a Most van most (2019) című alkotásban.

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott.