Viharos káosz a magyar vasútvonalakon

A viharos időjárás következtében több vasútvonalon is fennakadásokat okozott a faágak és fák a felsővezetékre dőlése. A Mávinform tájékoztatása szerint a ceglédi vonalon jelentős késésekre kell számítani, és több vonat sem közlekedik.

Hétfő délután a Monor és Pilis közötti szakaszon egy fa a felsővezetékre dőlt, ami miatt a vonatok csak egy vágányon haladhatnak, ezáltal a ceglédi vonalon akár 15-30 perces késések is előfordulhatnak, és vonatkimaradásokra is fel kell készülni.

A Nyugati pályaudvarról 15:30-kor Ceglédre induló Z70-es vonat Monorierdő közelében rekedt, az utasokat a katasztrófavédelem segítségével a Nyugati pályaudvarról 16:30-kor Cegléd felé indult Z50-es vonatra (2886) szállították át.

A Mávinform által bejelentett változások között szerepel, hogy a Nyugati pályaudvarról 18:00-kor Ceglédre induló Z50-es vonat nem közlekedik, továbbá a 17:50-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 736) helyett az utasoknak az egy órával később induló Napfény InterCityvel (IC 708) kell utazniuk. Emellett a Nyugati pályaudvarról 18:20-kor Debrecenen át Miskolcra induló Tokaj InterCity (IC 588) várhatóan 40-50 perces késéssel fog csak elindulni.

A vasúttársaság továbbá arról is tájékoztatott, hogy a lajosmizsei S21-es vonatoknál hétfő estig 15-30 perces késésekre kell számítani egy korábbi fakidőlés miatt.