Ausztriában fogták el a veszprémi gyilkosság gyanúsítottját, a saját nagymamáját ölte meg

Ausztriában került őrizetbe a vasárnapi veszprémi gyilkosság gyanúsítottja, aki saját nagymamáját ölte meg több késszúrással.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 27 éves K. Christopher ellen európai elfogatóparancs volt érvényben, amikor az osztrák hatóságok elfogták. A vasárnapi gyilkosság után nem sokkal indult el a nyomozás, amely során azonosították a gyanúsítottat, aki saját nagymamáját ölte meg több késszúrással.

A rendőrség vasárnap délután kapott bejelentést arról, hogy egy veszprémi otthonban egy idős nőt holtan találtak. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, és a nyomozás során egy 27 éves veszprémi férfi került gyanúba emberölés bűntettével kapcsolatban. A gyilkosság helyszínét lezárták a rendőrök, és a Blikk információi szerint a gyanúsított céltalanul menekült Ausztriába, ahol az osztrák hatóságok még a gyilkosság napján őrizetbe vették.

A nyomozás jelenleg is folyamatban van, és a gyanúsítottat az eljárás további részleteinek tisztázása érdekében Ausztriából várhatóan hazaszállítják. K. Christopher őrizetbe vétele után hamarosan döntenek majd az átadásáról.

A szomszédok beszámolója szerint vasárnap kora reggel egy fiatal férfi, feltehetően az unokája távozhatott az idős asszonytól, így a gyanú azonnal rá terelődött, és elfogatóparancsot adtak ki a 27 éves fiatal férfi ellen.

A gyilkosság mögötti indíték pénzügyi lehetett, a Blikknek nyilatkozó szomszédok szerint az unoka gyakran kért pénzt az idős asszonytól, és vélhetően most is ez állhatott a háttérben. Állítólag a közelmúltban a fiatalember zavartan viselkedett, mintha valamilyen szer hatása alatt állna. A tragédia helyszínén élő szomszédok szerint az áldozat mindent megtett az unokájáért, aki a gyilkosság előtt egy ideig együtt is élt vele.

A gyilkos unoka édesanyja, Ivett egy közeli településen él. Ő az egész család összeomlásáról számolt be, és képtelen volt beszélni a történtekről, de a szemében lévő fájdalom mindent elárult arról, min mehet most keresztül.

Borítóképünk illusztráció.