Új részvények az S&P 500 indexben

Három új részvény kerül be az S&P 500 részvényindexbe, míg három másik kikerül, ami jelentős árfolyam-emelkedést eredményezett az újonnan bekerülő papíroknál.

Az S&P 500 részvényindexbe három új részvény kerül be: a kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó CrowdStrike, a private equity területén tevékenykedő KKR, valamint a web hosting szolgáltatásokat kínáló GoDaddy részvényei. Ezek a vállalatok a június 24-i piacnyitáskor csatlakoznak hozzá az indexhez.

Ezzel egy időben három másik részvény kikerül az indexből: a HR szolgáltatásokat nyújtó Robert Half, a biotechnológiai szektorban tevékenykedő Illumina, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Comerica papírjai.

Az újonnan bekerülő részvények árfolyama az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett, különösen azután, hogy bejelentették felvételüket az S&P 500 indexbe. A befektetésekkel foglalkozó KKR részvényei 12%-kal, a kiberbiztonsági ágazat egyik éllovásnak számító CrowdStrike közel 9%-kal, míg a tárhelyszolgáltató GoDaddy árfolyama közel 2%-kal emelkedett a bejelentés hatására. Jelenleg mindhárom részvény árfolyama történelmi csúcsa közelében mozog.

A módosítások célja, hogy reprezentatívabbá tegyék az egyes indexek a piaci kapitalizációs tartományát.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ.