VV Fanni ügyében új fejlemények lehetnek

Az ajkai Csónakázó-tóban talált emberi maradványok esetleges azonosítása új fordulatot hozhat VV Fanni, azaz Novozánszki Fanni hét évvel ezelőtti meggyilkolásának ügyében. Dr. Lichy József ügyvéd szerint, ha bebizonyosodik, hogy a csontok Fanniéi, az nem változtatná meg az elkövető, B. László ítéletét, de lehetőséget adna a családnak a méltó búcsúra.

Május 5-én emberi koponyát és más csontokat találtak a Csónakázó tóban, ami felkeltette VV Fanni családjának és ügyvédjének, Dr. Lichy Józsefnek a figyelmét, mivel a leletek elősegíthetik a hét éve megoldatlan ügy felderítését. A Pesti Központi Kerületi Bíróság hivatalosan halottnak nyilvánította Fannit, akit 2017-ben öltek meg, és bár gyilkosát, B. Lászlót 20 év börtönre ítélték, a holttestet nem találták meg.

A Bochkor rádióműsorban Dr. Lichy József elmondta, hogy a csontváz maradványok valószínűleg hosszú ideje a tóban lehetnek, és bár az ügy jogilag lezártnak tekinthető, mégis reménykednek Fanni földi maradványainak megtalálásában. Az ügyvéd szerint az ítéletet nem befolyásolná a maradványok azonosítása, mivel az emberölési cselekmény a halál bekövetkeztével válik befejezetté, és a holttest elrejtése már csak utócselekmény.

A család ügyvédje rámutatott, hogy az ajkai tó korábban már lecsapolták és kitisztították, így felmerül a kérdés, hogy miért nem kerültek elő a maradványok akkor. Dr. Lichy József szerint a tóban talált csontoknak már akkor is ott kellett volna lenniük, és valószínűleg bűncselekmény áldozatáéi lehetnek, mivel egyébként a holttest a melegebb időben a víz felszínére emelkedett volna. Az ügyvéd nehezen tudja elképzelni, hogy a tótisztítás során a maradványok rejtve maradhattak, de hangsúlyozza, hogy a tények szerint valóban így történt.