Új közösségi ház épül a Gazdagréten

A gazdagréti lakótelep hamarosan új közösségi házzal gazdagodik, amely kulturális és szórakoztató programoknak ad majd otthont, valamint a testi és szellemi művelődést is szolgálni fogja.

Az új építmény a 1985-ben nyílt, de mára már műszaki állapotában leromlott közösségi épület helyén épül fel, és hasonló célokat fog szolgálni, mint elődje. Az Archabit által még 2019-ben elkészített engedélyezési tervek alapján az építkezés első körben nem kapott zöld utat az építésügyi hatóságtól 2021-ben, azonban a régi épület bontására és az új építésére végül engedélyt adtak.

Az újbudai önkormányzat a lakosság érdeklődésére reagálva 2021 októberében tartott lakossági fórumot a közösségi ház felújításával kapcsolatban. A közbeszerzési eljárás során az önkormányzat kilenc pályázó közül az MG Építész Kft.-t választotta ki a munkálatok elvégzésére, amelyet 66,44 millió forintért vállaltak el.

A tervek szerint a sűrűn lakott környék parkolási problémáit egy mélygarázs enyhíti majd, amely 50 autó számára biztosít majd helyet a térszint alatt. Az MG Építész Kft. feladatai közé tartozik majd az akadálymentes közlekedést elősegítő épület kiviteli terveinek elkészítése, valamint a közösségi ház környezetének tájépítészeti rendezése és a telken belüli zöldfelületek megújítása is.