Szentgotthárdi sikerek: Független Orbán Viktor és Magyar Péterek eredményei

A szentgotthárdi független önkormányzati képviselő, Orbán Viktor, aki nem azonos a miniszterelnökkel, újra bejutott a képviselő-testületbe, 51,8 százalékos eredménnyel. A városban hat független és két fideszes képviselő foglal majd helyet, Huszár Gábor fideszes polgármester vezetésével.

Orbán Viktor a Telexnek korábban nyilatkozott az újraválasztási esélyeiről, és úgy tűnik, a beszélgetés jó ómenként szolgált számára. A Telex szerint a miniszterelnök nem ad interjút a független sajtónak, így a névrokon képviselő nyilatkozata különösen értékes.

A választásokon több Magyar Péter is indult, akik közül néhányan sikeresen, mások kevésbé eredményesen szerepeltek. Újpesten a kutyapártos Magyar Péter 19,4 százalékot ért el, ami nem volt elegendő a képviselői székhez. Szomolyán a fideszes Magyar Péter 47,4 százalékkal nyert, míg Dorog 2. számú választókerületében a független Magyar Péter 34,5 százalékkal diadalmaskodott. Gyálon és a Veszprém megyei Gógánfán azonban a független Magyar Péterek nem tudtak győzni.

A szentgotthárdi képviselő-testület összetétele tehát változatos lesz, a függetlenek dominanciájával, ami érdekes dinamikát ígér a következő időszakra.