Rogán Cecíliáék médiacégének üzleti sikerei

A Top News Hungary médiacég, melynek tulajdonosai Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata, kivételesen magas profitot termel, miközben a vállalat tevékenysége elsősorban egy bulvárblog, a twn.hu üzemeltetésére korlátozódik. A K-Monitor beszámolója szerint a vállalat adózott eredménye jelentős növekedést mutatott az elmúlt években: 2019-ben 151 millió forintot, 2020-ban 561 millió forintot, 2021-ben pedig 1,33 milliárd forintot ért el, majd 2022-ben enyhe emelkedéssel 1,36 milliárd forintot produkált.

A cég 2023-ban 1,1 milliárd forint adózott eredménnyel zárta az évet, ami kisebb visszaesést jelent az előző évihez képest. A két üzletasszony, Rogán-Gaál és Sarka Kata, 1 milliárd 56 millió forint osztalék kivételéről döntött, ami hasonló mértékű az előző évi osztalékhoz képest. A Top News Hungary tulajdonosi szerkezete szerint Rogán-Gaál Cecília a cég 80 százalékának, míg Sarka Kata a maradék 20 százalékának birtokosa.

A vállalatnál 2022-ben 9 alkalmazottat foglalkoztattak, akiknek összes bérköltsége 64,5 millió forintot tett ki. A cég üzleti modelljének sikeressége kérdéseket vet fel, tekintettel arra, hogy a látható tevékenységük egy "béna bulvárblog" üzemeltetése, amelyen időnként állami cégek hirdetései jelennek meg.

A Top News Hungary mellett a Nakama & Partners nevű cég is a két üzletasszony érdekeltségébe tartozik, azonban ennek a vállalatnak a tavalyi évre vonatkozó beszámolójával még adósok a tulajdonosok. Emellett Sarka Kata férje, Bessenyei István érdekeltségébe tartozó Netrise Kft, amely a FemCafét üzemelteti, 3,36 milliárdos árbevétel után 2,53 milliárdos profitot ért el, és Bessenyei 1,83 milliárd forintot meghaladó osztalékot vesz fel a taggyűlési határozat döntése alapján.