Rogán Antal interjút ad a 444-nek

Június 13-án, csütörtökön Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter interjút ad a 444-nek. Az interjú különlegessége, hogy a miniszter hosszú idő óta nem állt szóba a független sajtóval.

A 444 egyik legolvasottabb közéleti újságként ismert, és az elmúlt időszakban több olyan esemény is megjelent náluk, amelyeket korábban elképzelni sem lehetett volna. A kormánytagok és a független sajtó közötti kapcsolat azonban 2024-re megváltozott, ritkán kerül sor ilyen hosszú interjúkra.

Rogán Antal legutóbbi, független újságírókkal készült interjúja egy évtizeddel ezelőtt, a 2014-es választási kampány idején készült a HVG-nek. Akkor még nem ő felelt a kormányzati tájékoztatásért. 2016-ban, egy sajtótájékoztatón válaszolt kérdésekre, miután fotózták, ahogy helikopterre szállt, de azóta nem adott kimerítő válaszokat a sajtónak.

A miniszterrel legutóbb június elsején találkoztak a 444 újságírói Londonban, ahol Rogán Antal és családja a Bajnokok Ligája döntőjét követően érkezett meg a Mandarin Oriental Hyde Park Hotel elnöki lakosztályába. Másnap a Hyde Parkban válaszolt néhány kérdésre és ígéretet tett, hogy a választások után interjút ad a lapnak.

A 444 munkatársai múlt hétfőn léptek kapcsolatba Rogán Antal irodájával, és gyors választ kaptak. Két lehetséges időpont közül választhattak, végül a június 13-i csütörtöki napot jelölték ki az interjúra, amely a Karmelitában videó formájában kerül majd rögzítésre.