A magyar tőzsde napindítója

Emelkedéssel kezdte a napot a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékos pluszban nyitott, jelenleg 69 986 ponton áll az index. A hazai részvényindex a fontosabb időtávokon - a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlagokat tekintve - emelkedő trendet mutat. A nap végére azonban a BUX-index 0,5 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest, új történelmi csúcson zárva.

A magyar tőzsdei blue chipek közül a Mol, a Magyar Telekom és a Richter árfolyama esett, csupán az OTP árfolyama emelkedett a nap végére. A közepes kapitalizációjú részvények, azaz a midcapek terén az Alteo és az Opus erős kezdést mutatott, 7,9 illetve 5,2 százalékos emelkedéssel, míg az Akko gyengébben indította a napot. Az Alteo részvényei kiemelkedően teljesítenek, a pénteki rali után ma is folytatódik az emelkedés, jelenleg 7,2 százalékos pluszban vannak, ezzel az idén már 47 százalékos emelkedést értek el. A Kalliwoda elemzőház friss elemzése szerint az Alteo részvények vételre ajánlottak, és 5995 forintos célárat szabtak meg, ami további 44 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

A BÉT-en ma reggel az öt legjobban és leggyengébben teljesítő részvények között találjuk az OTP-t és a Richtert, valamint az ANY-t is, amelyek a legnagyobb forgalmú papírok közé kerültek. A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 4,1 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Richter, a Mol, az Alteo és az Opus részvénye is.

Ugyancsak nagyot ralizik ma az Enefi, eddig 6,5 százalékkal került feljebb a részvény árfolyama, bár a kereskedési volumen rendkívül alacsony maradt. A Nap részvénye is jelentős emelkedést mutat, 4,6 százalékkal nőtt az árfolyam, míg a negyedéves gyorsjelentését pénteken közlő Opus árfolyama 4,9 százalékos pluszban áll jelenleg.

Fontos megjegyezni, hogy a cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.