Megbukott a polgármester, aki az önkormányzat pénzén vitte Fradi-meccsre a barátait

A Bátonyterenyei választópolgárok úgy döntöttek, hogy nem Nagy-Majdon Józsefet támogatják tovább, aki az önkormányzat költségén vitte barátait és családtagjait a Fradi egyik külföldi mérkőzésére.

A Mátravölgye SC jelöltje, Orosz István nyerte meg a polgármesteri széket Bátonyterenyén, 49,46 százalékos eredménnyel, míg az eddigi városvezető, Nagy-Majdon József 41,7 százalékot kapott a szavazatokból. Ez jelentős visszaesés Nagy-Majdon számára, aki a 2019-es választáson még 54,34 százalékkal győzedelmeskedett, szemben az akkori ellenzéki jelölt, Cseresznyés István 32,23 százalékával.

A választók nem nézték jó szemmel, hogy Nagy-Majdon a város pénzén finanszírozta barátai és családtagjai utazását a Fradi és a Leverkusen közötti kupameccsre Németországba. A polgármester a szomszédos Mátranovák kisbuszát használta fel erre a célra, amelynek költségeit – beleértve a tankolást és az osztrák autópálya-matricát – szintén az önkormányzat állta. Nagy-Majdon eleinte nem értette a felháborodást, de két héttel később, a közhangulatnak engedve, bejelentette, hogy visszafizeti a költségeket, mondván, „egyes embereknek ez a jó érzését bántja”.

A városban sokan úgy vélték, hogy az önkormányzat pénzét jobb célokra is lehetne fordítani, például az iskolában nem volt fűtés, ami szintén hozzájárulhatott Nagy-Majdon népszerűségének csökkenéséhez.