Kovács Gergely győzelmének gratulál Pokorni Zoltán

Pokorni Zoltán, Hegyvidék még jelenlegi fideszes polgármestere gratulált Kovács Gergelynek, a Kutyapárt társelnökének, aki a választáson legyőzte a fideszes jelöltet, Fonti Krisztinát.

Pokorni Zoltán köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a június 9-ei választáson, és külön kiemelte azokat a hegyvidéki polgárokat, akik a FIDESZ-KDNP jelöltjeire, így Fonti Krisztinára szavaztak. Gratulációját fejezte ki Kovács Gergelynek, és sikeres polgármesteri munkát kívánt neki a jövőben.

A Telex megkeresésére Pokorni nem válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek a választási eredményekkel, saját újraválasztásának elmaradásával, Orbán Viktor kampánybeli részvételével és a Fidesz budapesti szervezettségével kapcsolatosak voltak.

Hegyvidék, amely a kilencvenes évek közepe óta a jobboldal erős bástyájának számít, 1998 óta folyamatosan a Fidesz kezében volt, mind polgármesteri, mind képviselő-testületi szinten. Pokorni 2006 óta töltötte be a polgármesteri posztot, azonban a következő ciklusra már nem indult újra, ami lehetőséget teremtett az ellenzék számára a polgármesteri szék megszerzésére. Ez a lehetőség Kovács Gergely számára valósult meg. A választás különlegességét növeli, hogy Hegyvidék sok fideszes politikus, köztük maga Orbán Viktor lakhelye is.

A kerületben áprilisban tartott előválasztáson Kovács Gergely mellett a momentumos Farkas Csabára, illetve a civilként induló Visi Piroskára lehetett szavazni. Kovács Gergely ekkor a szavazatok 61,11 százalékát szerezte meg. Kendernay János, az LMP helyi polgármesterjelöltje nem sokkal később bejelentette, hogy visszalép az MKKP javára.