Nyakon szúrta barátját egy üllési férfi

A Szegedi Törvényszék hétfőn első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélte azt az üllési férfit, aki 2022 decemberében nyakon szúrta egyik barátját.

A bíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és kimondta, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott és a sértett baráti viszonyt ápoltak, és többször is együtt italoztak az elkövető Csongrád-Csanád megyei otthonában.

  1. december 6-án ismét együtt fogyasztottak alkoholt, négy liter bort ittak meg, aminek következtében a sértett súlyosan lerészegedett. A késő délutáni órákban kialakult szóváltás során a vádlott egy 11 centiméteres pengéjű késsel nyakon szúrta a barátját, aki a jobb füle alatt kapott sérülést.

A sértett még képes volt telefonálni a mentőknek, de a beszélgetés során annyira rosszul lett, hogy a vádlottnak kellett átvennie a hívást. A férfit a szegedi klinikára szállították, ahol ellátták. Életveszélyes állapotba került, mivel a kés elérte az egyik nyaki vénáját, de az időben érkező és szakszerű orvosi beavatkozás megmentette az életét.

A vádlott védekezésében azt állította, hogy a sértett korábban már megtette, hogy saját magát sebesítette meg. A bíró az ítélet indoklásában hangsúlyozta, hogy bár a vádlott következetesen tagadta bűnösségét és azt állította, hogy aludt a bűncselekmény idején, a sértetti tanúvallomások és egyéb bizonyítékok egyértelműen cáfolták ezt.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezést nyújtottak be.