Szerencsi választási eredmények és incidens

A szerencsi polgármesteri posztért folyó küzdelemben Nyiri Tibor vereséget szenvedett, aki a választás napján bántalmazás áldozata is lett.

Szerencsen a helyi önkormányzati választáson Nyiri Tibor, a város jelenlegi polgármestere, nem tudta megőrizni pozícióját, miután 147 szavazattal kevesebbet kapott, mint fideszes kihívója, Kiss Attila. Nyiri a leadott szavazatok 41,18 százalékát szerezte meg, míg Kiss Attila 44,35 százalékkal diadalmaskodott.

Nyiri Tibor korábban, 2018-ban a kormánypártok jelöltjeként vált polgármesterré egy időközi választáson, de 2019-ben már függetlenként győzött. A mostani választáson a Szeretlek Szerencs Egyesület képviseletében indult, azonban második helyen végzett, és a Fidesz szerezte meg a képviselő-testületi többséget is.

A választás napján Nyiri Tibor közösségi médián keresztül számolt be arról, hogy aktivistái autóztatásra lettek figyelmesek a Rákóczi-vár környékén lévő szavazókörökben. Amikor követni kezdték az egyik csoportot és lefényképezték az autóikat, Nyiri szerint támadás érte, melynek következtében feljelentést tett.