Niedermüller nyerte a bulinegyedet

Niedermüller Péter a legtöbb szavazatot kapta az Erzsébetvárosi polgármesterválasztáson, beleértve a bulinegyedként ismert választókerületeket.

A bulinegyed, amely hivatalosan nem egy pontosan meghatározott városrész, nagyjából a Rákóczi út, Kiskörút, Király utca és Nagykörút által határolt területet foglalja magában. Ezen a területen található a 7. kerület 1. és 2. választókerülete, valamint a 3. választókerület nagy része és az 5. választókerület egy kisebb része is. Minden említett választókerületben Niedermüller gyűjtötte a legtöbb szavazatot.

Az egyéni választókerületi eredmények során a Niedermüller által vezetett pártkoalíció jelöltjei is jól szerepeltek, bár a Fidesz jelöltjeivel szembeni különbségek nem voltak jelentősek. A 2. választókerületet a Fidesz jelöltje nyerte meg, míg a többi választókerületben Niedermüller támogatottjai diadalmaskodtak.

Az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület, amely a bulinegyed szórakozóhelyeivel szembeni harcáról ismert, szintén indított jelölteket a választáson. A legismertebb tagjuk, Garai Dóra a leginkább bulizós választókerületben, az 1. számúban indult, ahol a szavazatok 13,67%-át szerezte meg. Az egyesület többi jelöltje ennél kevesebb támogatást kapott a többi választókerületben.