Michael Mosley természetes halált halt

A BBC információi szerint Michael Mosley, a népszerű brit tévés, természetes halált halt Görögországban. Holttestét egy görög szigeten találták meg vasárnap reggel.

Michael Mosley, aki szerdán indult el sétálni a Szími sziget belsejében, napokig volt eltűnt. Konstantja Dimoglidou rendőrségi szóvivő elmondása alapján az első boncolás során nem találtak olyan sérüléseket a testén, amelyek a halálát okozhatták volna, és a halál beállta már szerda délután bekövetkezett. A BBC friss hírében további részleteket osztott meg: a halál szerdán 16 óra körül állhatott be, nem messze attól a helytől, ahol legutóbb rögzítette egy kamera.

A tévés utolsó felvételein lefelé halad egy lejtőn, éppen abban a domboldalon, ahol később megtalálták a testét. Mosley felesége szerint férje rossz útvonalat választott, ami miatt egy nehezen észrevehető helyen esett össze. Egy helyi bár tulajdonosa találta meg végül a holttestet.

Mosley, aki 67 éves volt, a 5:2-es diéta egyik legismertebb népszerűsítője volt. 2013-ban megjelent könyvében azt javasolta, hogy az emberek öt napig szinte bármit ehetnek, de ezt két napnak kell követnie, amikor csak minimális kalóriát fogyasztanak. Az időszakos böjtölés előnyeiről szóló elképzeléseit több tévéműsorban is bemutatta, többek között a BBC Bízzon bennem, orvos vagyok című sorozatában és a Channel 4 Ki tette Britanniát kövérré? című doku-realityjében. A BBC Fertőzött! Élet parazitákkal című műsorában még saját magát is megfertőzte parazitákkal, hogy többet tudjon meg róluk. A szakértők megállapították, hogy a testen nincsenek külsérelmi nyomok, így a halál természetes okokra vezethető vissza.