Magyary Zoltán-díjak átadása Budapesten

A Magyary Zoltán-díjakat idén két személy vehette át, míg harmincöt közigazgatási dolgozó Közigazgatás Szolgálatáért Érdemérem elismerésben részesült.

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy a közszolgálat és közigazgatás nem csak az ügyek intézéséről kell szóljon, hanem a közjó és a nemzet érdekében végzett munkáról is. A Magyary Zoltán-díjak átadásán, Budapesten elmondta, hogy a közszolgálat napja, mely Magyary Zoltán születésnapjához, június 10-hez igazodik, azt is jelzi, hogy a közigazgatásban dolgozók elkötelezettek a jelen és a jövő iránt, miközben tiszteletben tartják a hagyományokat.

Navracsics Tibor kiemelte Magyary Zoltán közigazgatási megújító szerepét, és azt, hogy hagyatéka, bár nem vitamentes, példaként szolgál arra, hogy a közigazgatás nem csak ügyintézés, hanem a nemzet szolgálata is. A miniszter szerint ez a többlet kell, hogy megjelenjen minden elismerésben és munkára buzdításban, és arra ösztönöz, hogy ne csak az ügyintézés, hanem a közjó és a nemzet érdekében végzett munka legyen a cél.

A díjazottak között volt Baráth Etele, volt országgyűlési képviselő, miniszter, a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztályának és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közgyűlésének elnöke, aki a közigazgatásban végzett kiemelkedő munkája és a területfejlesztés érdekében tett áldozatos tevékenysége elismeréseként kapta meg a Magyary Zoltán-díjat.

A másik díjazott Gyurita Erzsébet Rita volt, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, aki több mint két évtizedes közigazgatási munkájáért és oktatói tevékenységéért részesült elismerésben.