Ritka látvány: Jégesőben sérült meg egy repülőgép orra Bécsben

Egy ritkán látható eseményről számolt be a Severe Weather Europe időjárásfigyelő oldal, amikor egy Austrian Airlines repülőgép orra szinte teljesen eltűnt egy jégeső következtében a bécsi repülőtéren.

Parádés leszállást hajtott végre az Austrian Airlines repülőgépe, melyet brutálisan megtépázott az egyébként már hazánkat is elérő vihar. A vasárnap délutáni viharos idő ellenére a gép sikeresen landolt Bécsben, annak ellenére, hogy a zivatarcella nem volt látható a radaron. Az esetet egy olyan baráti társaság dokumentálta, akik éppen Mallorcáról tértek haza. Leszállás után szembesültek azzal a látvánnyal, hogy a repülőgép orra és a szélvédő is megrongálódott a jégeső következtében. Az utasok megkönnyebbülten nyilatkoztak, hogy épségben hazaértek, és egy hálálkodó utas bejegyzését is megosztottak a közösségi médiában: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy épségben hazatértünk" – írja az utas a posztban.

A viharos időjárás nem csak Ausztriában, hanem Magyarországon is komoly zavart okozott. Egy rendkívül erős szupercella érte el a határt vasárnap, amely Szombathelyen tornádó kialakulását is eredményezte. A városban már a szombati heves esőzések is problémákat okoztak, több helyen szükségessé vált a víz szivattyúzása.

Az osztrák légitársaság közleménye szerint a járat Mallorcából tartott az osztrák fővárosba, és a leszálláskor egy zivatarcellába került. A jégeső a szélvédőket bezúzta, az Airbus A320-as gép orrát pedig szinte teljesen leszakította több más burkolóelemmel együtt, de a pilóták biztonságban le tudták tenni a gépet. A Kronen Zeitung beszámolója szerint az incidenseben senki sem sérült meg, de több utast megráztak a történtek.

A bécsi események mellett egy másik incidens is történt, amikor egy osztrák politikus részegen okozott balesetet Bécsben. Az FPÖ (Osztrák Szabadság Párt) alsó-ausztriai tartományi parlamentjének egyik képviselője péntek este, egy zártkörű buliból hazafelé tartva, elektromos autójával hátulról belehajtott egy másik járműbe. A politikus erősen ittas állapotban volt, és a baleset következtében jogosítványát elvették. Szerencsére ebben az esetben sem sérült meg senki. Az érintett politikus megbánta a történteket és nyilvánosan bocsánatot kért, az FPÖ Alsó-Ausztria azonban nem kívánja nyilvánosságra hozni az érintett személy nevét. A baleset Bécs Északi hídján történt, ahol a politikus fehér Teslája hátulról belehajtott egy másik autóba. A rendőrség szerint az elektromos autóból csak az alumínium felni maradt meg, az abroncs többi részét nem találták meg. Az Autószektor az osztrák sajtóra hivatkozva azt írja, hogy a politikus elismerte, súlyos hibát követett el.