Féltő figyelem a bőr egészségére: így óvjuk meg magunkat a káros UV sugaraktól

A nyári időszakban növekszik a napsütéses órák száma, és ezzel együtt a napfény káros UV-sugárzásának kockázata is. Az Affidea és a Dr. Kelen márkák összefogásával ingyenes melanóma szűrést biztosítottak, és a résztvevők Dr. Kelen SUN ajándékcsomagot is kaptak, hogy felhívják a figyelmet a fényvédelem és a rendszeres anyajegyszűrés fontosságára.

A D-vitamin termeléséhez és a jó közérzethez elengedhetetlen a napfény, azonban a bőrünk védelmére kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy elkerüljük a napsugárzás veszélyeit. A megfelelő fényvédelem, mint a megelőzés egyik legfontosabb lépése, a napvédő krémek mindennapi használatát jelenti, amelyek védelmet nyújtanak az UV-sugarak ellen és csökkentik a melanóma kialakulásának kockázatát.

A napkrémek kiválasztásakor fontos, hogy széles spektrumú védelmet nyújtó, UVA és UVB sugarak ellen is védő, legalább SPF 30-as faktorszámú és lehetőleg vízálló terméket válasszunk. Az optimális védelem érdekében a napkrémet bőségesen kell felvinni a bőrre és kétóránként újra kell alkalmazni.

Az anyajegyszűrés életmentő lehet, hiszen nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is kiemelten fontos. A rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzések segítenek a kóros elváltozások korai felismerésében, amikor még nagyobb eséllyel gyógyíthatók.

Az anyajegyek rendszeres szűrése kiemelten fontos a bőrrák korai felismerésében. A bőrgyógyászati ellenőrzések lehetővé teszik az atipikus anyajegyek és a melanóma időben történő azonosítását és kezelését. Évente legalább egyszer ajánlott részt venni egy alapos bőrvizsgálaton, különösen azoknak, akik sok anyajeggyel rendelkeznek vagy bőrrákra hajlamosító tényezőkkel érintettek.

A jövőbeni hasonló akciókról érdemes tájékozódni az Affidea és a Dr. Kelen közösségi média oldalain.