Holtan találtak egy magyar nőt Németországban, egy ruhagyűjtő konténerben

Egy 36 éves magyar nő holttestét találták meg egy használtruha-konténerben az alsó-szászországi Peine városában, a rendőrség gyors nyomozásba kezdett az azonosítás után.

A tragikus eset vasárnap este történt, amikor egy járókelő észrevette a Netto szupermarket parkolójában lévő konténerben a holttestet. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség szerint a nő vélhetően megfulladt, amikor megpróbált bemászni a konténer nyílásába, de beszorult a nyaka az aknába.

A rendőrség által közzétett személyleírás szerint a nő feltételezhetően 25 és 30 év közötti, karcsú, vállig érő fekete hajú nő lehetett, azonban később sikerült azonosítaniuk mint egy 36 éves magyar állampolgárt, aki Peine-ben élt. A testén friss, császármetszésre utaló heget találtak, ami arra utalhatott, hogy a nő nemrég szült, és a csecsemőt magára hagyhatta. Azonban kiderült, hogy a nőnek két gyermeke született, ám egyikőjük sem élt vele, mert a magyarországi rokonok fogadták be őket, így nem voltak életveszélyben.

A rendőrség a Facebookon kért segítséget az elhunyt nő személyazonosságának beazonosításában. Az azonosításban végül az áldozat testén lévő tetoválások segítettek: a nő alkarján "SANYI" feliratú, a jobb felkarján pedig "KIRA" feliratú tetoválás található.

A rendőrség balesetet feltételez, és a konténert lefoglalták a további nyomozás érdekében. A helyiek elmondása szerint a nő valószínűleg ruhákat akarhatott kivenni a konténerből. A konténert, amiben a nő meghalt, később elszállították.

: Spiegel, NDR : Blikk, Goettinger Tageblatt : Goettinger Tageblatt