Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. június 10., hétfő: A parlament délután egykor ül össze, mérsékelt Fidesz-győzelem a főpolgármester-választáson, áradó Tisza, és egy nő meggyilkolása Veszprémben.

A mai nap fő hírei között szerepel, hogy délután egykor összeül a parlament. Mérsékelt Fidesz-győzelemmel zárult a főpolgármester-választás, ahol Karácsony Gergely 324 szavazattal győzött. Török Gábor politikai elemző szerint a választási eredményeket a Fidesz-világ inkább kudarcnak látja, és bár a nyilvánosság előtt a Fidesz nagy sikeréről, újabb kétharmadáról beszélnek, a rendszer valójában nem ad hitelt a sikerpropagandának. Török úgy véli, hogy a választásnak az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek, és ezek a következmények a percepciók révén hegyeket tudnak mozgatni vagy rombolni. Veszprémben egy nőt meggyilkoltak, és könnyek között mondott le a belga miniszterelnök a választási eredmények következtében.

Budapesti közlekedési információk:

A Ferenc körúton a Mester utcánál karbantartás miatt sötétek a jelzőlámpák, a forgalmat rendőrök irányítják. A XII. kerület Fodor utcájában vízvezeték-építés miatt egy sávon, váltakozva halad a forgalom. A XII. kerület Rege utcáját a Svájci útnál lezárják gázvezeték-javítás miatt.

Budapesti tömegközlekedés:

Az M3-as metró a Határ út állomásnál Kőbánya-Kispest felé akadálymentesen nem érhető el. A 47-es villamos ritkábban közlekedik a teljes vonalon. A 182A autóbusz nem közlekedik, helyette a 182-es és a 184-es autóbuszok használatát ajánlják.

Mai időjárás:

Felhős idő várható, Szaharai eredetű por is érkezik, ami szűrheti a napsütést. Több hullámban záporok és zivatarok jönnek, helyenként nagy mennyiségű csapadékkal. A hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Névnapok és deviza középárfolyamok:

Ma Gréta és Margit névnapját ünnepeljük. Az euró középárfolyama 389,64, az amerikai dolláré 357,83, a svájci franké 402,28, míg a brit fonté 457,63 forint.

: article-1 : article-3