Robbanás egy lengyelországi fegyvergyárban: egy halott

Meghalt egy alkalmazott, és egy másik megsebesült, miután robbanás történt a kelet-lengyelországi Skarzysko-Kamiennában található Mesko SA fegyver- és lőszergyártó üzemében. A tragédia során keletkezett tűz a tűzoltók gyors beavatkozásával már el lett oltva.

A baleset hétfő délelőtt történt, amikor a robbanás következtében tűz ütött ki az üzem egyik raktárában. A helyszínre érkező tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat, megakadályozva ezzel a további károk keletkezését.

Az MTI és az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió beszámolója szerint az elhunyt férfi a gyár 59 éves alkalmazottja volt. A sérült személyt kórházba szállították, azonban további részletek a sérüléseinek mértékéről nem állnak rendelkezésre.

A Mesko SA a lengyel állami tulajdonban lévő Polska Grupa Zbrojeniowa SA fegyvergyártó csoport tagja. Az eset kapcsán a cég vezérigazgatója, Elzbieta Sreniawska és a helyi tűzoltóság szóvivője, Jaroslaw Gwózdz nyilatkozott a sajtónak. A baleset körülményeit és okait jelenleg is vizsgálják.

Egyelőre nem tudni, hogy szabotázsakcióról volt-e szó, de a NATO szerint egyre nyíltabban támadhat az orosz titkosszolgálat európai célpontokat, és egyelőre senki nem tudja, mit kéne ezzel kezdeni.