Újabb támadás Gázában, halálos áldozatokkal járó izraeli razziát jelentettek Ciszjordániából

Az izraeli hadsereg (IDF) hétfőre virradóra halálos áldozatokat követelő támadássorozatot hajtott végre a Gázai övezet több pontján, és razziát tartott Ciszjordániában, ahol két fiatal férfi életét vesztette.

A Wafa palesztin hírügynökség jelentése szerint Gázaváros északi részén egy lakóépületet ért légicsapás következtében ketten meghaltak és többen megsebesültek. A város több más körzetében és Rafah északi részén tüzérségi támadásokat hajtottak végre, az áldozatok számáról azonban még nincs pontos információ. Deír el-Balah városából is légitámadásról érkezett jelentés.

Ciszjordánia északnyugati részén, az al-Faraa menekülttáborban és Túl-Karm város egyik külső körzetében izraeli katonák végeztek razziát, amely során két palesztint öltek meg és többen megsebesültek. Az IDF szerint a műveletek során robbanószerkezeteket foglaltak le.

Az MTI tájékoztatása szerint a gázai konfliktus októberi kezdete óta 533 palesztint öltek meg Ciszjordániában, beleértve Jeruzsálemet is, és több mint 5200-an sebesültek meg.

Felfüggesztik a segélyezést

Cindy McCain, az ENSZ Világélelmezési Programjának vezetője vasárnap bejelentette, hogy felfüggesztik a Gázai övezetbe szánt humanitárius segélyek kiosztását. Az intézkedést az IDF által szombaton végrehajtott túszszabadító művelet indokolja, amely során több izraeli túszt szabadítottak ki, de a műveletnek 274 palesztin halottja és körülbelül 700 sebesültje volt. McCain kiemelte, hogy a WFP aggódik munkatársai biztonságáért, miután rakétatámadás érte a szervezet két raktárát és egy dolgozójuk is megsebesült.