Hajdú Péter: "Ez az egész egy faszság"

Hajdú Péter nem érezte úgy, hogy a Fidesz a kampány során eszközként használta volna a műsorát, miközben a Fidesz eredményvárójára sietett.

A műsorvezető szerint nincs felelőssége abban, hogy nem kérdezett rá Varga Juditnál arra, vajon Rogán Antal beleavatkozott-e az ügyészségi iratokba. Hajdú Péter álláspontja szerint a volt miniszter úgysem mondott volna neki semmi terhelőt a témában. A Fidesz eredményváróján a 444 kérdéseire válaszolva Hajdú Péter ismételten kifejtette, hogy szerinte miért nem szolgálta ki a Fidesz propagandáját a Frizbi TV Varga Judit-interjúval, és hozzátette, hogy „ez az egész egy akkora faszság”.

Hajdú Péter március végén másfél órán keresztül beszélgetett az egykori igazságügyi miniszterrel a párkapcsolati problémáiról, de nem érintette a kegyelmi botrányt, a Magyar Péter által rögzített hangfelvételt, sem a Völner–Schadl-ügyet. Sok kritikát kapott amiatt, hogy ezekről egyetlen kérdést sem tett fel, azonban több körben magyarázta már, hogy a Frizbi bulvárműsor, és „ilyen típusú műsorban” nincs „semmi felelőssége”.

A műsorvezető elmondása szerint ő kereste meg Vargát, az interjút nem vágták meg, és azóta nem is találkoztak. Rogán Antallal öt éve nem beszélt, és úgy véli, hogy egy bulvárműsorban Varga Judit úgysem mondott volna semmit, ami kompromittálta volna őt vagy a kormányt. Hajdú Péter szerint ez egy „álkérdés” lett volna, és kijelentette, hogy „Nem találkoztam Rogán Antallal öt éve, szóval ez az egész egy akkora faszság”.

Arra a kérdésre, hogy szerinte nem gyengíti-e az álláspontját, hogy közben részt vesz a Fidesz eredményváróján, Hajdú Péter annyit mondott: ott van, mert meghívták, és „vannak fideszes barátai”. Majd visszakérdezett, hogy „és ez mit jelent, hogy én itt vagyok, hát önök is itt vannak?”, amire a 444 újságírója tisztázta, ők tudósítanak az eseményről, nem meghívott vendégként érkeztek.