Áramszámlázási rendszer leállása az MVM-nél

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bejelentette, hogy 2024. július 1-jén 16:00 órától előreláthatólag két hétre leáll az áramszámlázási rendszerük, ami az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása miatt szükséges informatikai átállásból adódik.

Az átállás következtében az MVM Next lesz az egyetlen cég, amely az egész országban az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást nyújtja majd, amely egyszerűbbé teszi az energiaügyek intézését. Az áramszámlázási rendszer leállása érinti a személyes, az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is, azonban a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés zavartalan marad.

Azok az ügyfelek, akiknek a számláján villanykapcsoló ikon található, azaz 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak, korlátozottan férhetnek hozzá az áramügyintézési szolgáltatásokhoz.

Az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban több funkció nem lesz elérhető, így diktálásra, e-számla-igénylésre vagy -lemondásra, valamint online bankkártyás fizetésre sem lesz lehetőség. Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet majd bankkártyával fizetni, a számlák kiegyenlítését csekkes befizetéssel vagy átutalással lehet majd megoldani. A régi áramos online ügyfélszolgálat és a hozzá tartozó MVM Next EnergiApp mobilapplikáció az átállás ideje alatt szintén nem lesz elérhető.

A telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított lesz a következő telefonszámokon: +36 20 888 1260, +36 30 818 1260, +36 70 801 1260, vezetékes telefonszámról hívható: +36 80 424 526. A bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak majd számlát. Az előre fizetős mérőt használó ügyfeleknek ajánlott, hogy időben gondoskodjanak mérőik feltöltéséről: online és a feltöltőpontokon ezt 2024. július 1-jén 15:30 óráig tudják megtenni, a leállás kéthetes időszaka alatt a mérőkhöz feltöltőkód vásárlására itt nem lesz lehetőség. Az MVM részletes tájékoztató levélben is értesíti ügyfeleit, a részszámlás ügyfelek pedig két eltérő fizetési határidejű részszámlát kapnak, hogy a rendszerleállás ellenére a megszokott időben végezhessék befizetéseiket.