Emberölési kísérlet Szendrőládon: Fiatal férfi gyújtotta fel ismerősét

Egy 18 éves fiatalember ellen indult büntetőeljárás emberölés kísérlete miatt Szendrőládon, miután felgyújtotta ismerősét, aki nem kínálta meg cigarettával. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a támadás után nem sokkal elfogatóparancsot adott ki a gyanúsítottal szemben, akit később egy helyi ház padlásán találtak meg és vettek őrizetbe.

A rendelkezésre álló információk szerint a fiatal férfi cigarettát kért a házigazdától, aki azonban nem volt hajlandó megosztani vele a dohányterméket. Ezután a gyanúsított benzinnel leöntötte az idősebb férfit és lángra lobbantotta, majd a helyszínről elmenekült.

Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol jelenleg is ápolják. A támadás súlyossága miatt a rendőrség gyorsan cselekedett, és a tettest a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal elfogták. A Készenléti Rendőrség miskolci bevetési osztályának munkatársai találták meg a bujkáló fiatalt egy szendrőládi ház padlásán, majd előállították a főkapitányságra. A letartóztatott fiatalember jelenleg is előzetes letartóztatásban van, és várja a további jogi eljárásokat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tett letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.